25 Mart 2020 Çarşamba

Havalandırma aşağıdaki durumlarda kötüleşir:

Yeni mühürlü pencereler (plastik, alüminyum, ahşap "eurowindows") kuruldu.
  Sıkı montaj yüklü iç kapılaryeni kapı blokları  (mühürlü) girişinde.
  Yanlış monte edilmiş fanlar, davlumbaz.
  Havalandırma kanalının çalışması bozuldu (yıkım, kirlilik ...).

çözeltiler

Kanallardan başlayalım. Her şeyden önce, performanslarını kontrol etmeye değer. Bunu yapmak için (açık havalandırma delikleri / traverslerle), egzoz deliğine yanan bir kibrit getirmeniz yeterlidir (alev onun yönünde eğilmeli), yoksa bir kağıt parçası (“yapıştırması” gerekir). Bu olmazsa - kanalla çalışmalısın.
1. Havalandırma kanalı  tıkanmış (yeşillik, kuş yuvaları, enkaz yapı malzemeleri) - temizlenmesi gerekiyor. Üst katlarda, bu doğaçlama yöntemlerle kolayca yapılabilir, ancak alt katlarda daha zor, özel olarak eğitilmiş insanları aramak zorunda kalabilirsiniz.Barajı temizlemek için, kanal duvarını merdiven kenarından sökmek gerekebilir.
Tıkanmalar bazen görsel olarak belirlenebilir - bir ayna, kamera, video kamera yardımıyla. “Tünelin sonunda bir ışık” olmalı, eğer orada değilse, kanalın yukarıdaki komşular tarafından engellendiği bile olur.
2. Tavan arasında veya çatıda kanalın sorunları / imhası var. Duvarcılığı onarmak, tavan arasına izole etmek (metal için yoğuşma oluşmayacak şekilde), saptırıcıyı değiştirmek veya monte etmek, çekişi artıran bir ağızlık gereklidir. Bazı durumlarda havalandırma kanalının yüksekliği arttırılmalıdır (sırtın veya herhangi bir engelin en az 500 mm üzerinde olmalıdır). Rüzgar türbülansı oluşturan bitişik yabancı nesneleri çıkarın (örneğin, bir boruya tutturulmuş bir uydu çanağı).
Egzoz sistemi ile ilgilendiyseniz, içeri akışa geçin. Görevimiz, temiz havaya uygun hacimli erişim sağlamaktır. Valflerin açıklığının havalandırılması pratik değildir, ancak başka yollar da vardır.
1. Mikro havalandırma işlevli plastik pencereler “kış havası” sipariş ediyoruz (traom çerçeveden 1-2 milimetre boşlukla sabitlendi).
2. Giriş valfini çerçeveye veya pencere kasasına monte edin (ürünün siparişi verirken bunu yapmak en iyisidir, ancak aşırı durumlarda kurulumdan sonra mümkündür).
Cam valfin ızgaraları, ızgaraları, “gürültü önleyici” bir labirenti, manuel ayarları olabilir. Modern "nefes" olduğunu unutmayın ahşap pencereler  fazlasıyla abartılı - eurowindow üreticileri genellikle vanaları kendileri kullanmayı teklif ediyor.
3. Duvar valfini takın. Bu, oturma odalarının dış duvarlarında yapılır - 2 metreden daha yüksek bir yerde daha iyi (apartmanlarda ortak bir proje tabanlı hava akış şekli sağlamak için). Tipik bir hata, ısıtma radyatörü alanındaki girişin düzenlenmesidir, “havanın ısınması”, çünkü konveksiyon işlemleri tamamen bozulur. Bu valfler ayrıca gürültüden, ayarlardan ve filtrelerden de korunabilir. Ek olarak, hava neminin veya sıcaklık sensörlerinin kullanıldığı otomatik düzenlemeli seçenekler vardır.
4. Dış yapıdaki polistirenlerle veya içten bir “pamuk + film” keki ile ısınma yapılarının (daha sık olarak apartman binalarında yapıldığını) ısıtmanın, içeri sızma işlemini neredeyse tamamen durdurduğumuzu veya su buharının içerden çıkarılmasını önlediğimizi unutmayın. Bu durumda, havalandırma sisteminin modernizasyonundan kaçınılamaz.
Bir konut evindeki havalandırmanın varlığı, bir kişinin orada kalmasını rahatlatır. Böyle bir sistem zorlanabilir, doğal veya karışık olabilir. Hangi tip seçileceğini, binanın özelliklerine ve havanın sürekli güncellenmesi gereken her odanın özelliklerine bağlı olarak karar verebilirsiniz.
Dairede cebri havalandırma en verimli olarak kabul edilir, egzoz havasının ve temiz havanın akmasını gidermek için kullanılabilirken, oksijen bireysel odalara veya tüm daireye akabilir. Böyle bir sistemi oluşturmak için, belli bir alandaki bir odada havanın yenilenmesiyle başa çıkması gereken uygun ekipmanı satın almalısınız.

Neden zorunlu havalandırma tercih

Bir apartman dairesinde zorla havalandırma, alternatif çözümlere göre bazı avantajlara sahiptir. Bu, sistemin gücünü ayarlama kabiliyetini, ekipmanın sessiz çalışmasını ve düzenleme kolaylığını içermelidir. Sadece güncellemeyecek özelliklerle donatılmış sistemleri satın alabilir, aynı zamanda soğuk mevsimde havayı da ısıtabilirsiniz. Böyle bir fikri uygulamak için özel becerilere sahip olmak gerekli değildir, fakat sadece seçime değil, aynı zamanda ekipmanın kurulum yerine de dikkat edilmelidir. Böyle bir sistem, içine temiz havanın giremediği plastik pencereler takıldığında gerçek sayılır.
Dairelerin boş alanda en sık sınırlı olması nedeniyle, uzaktan kumanda kullanılarak kontrol edilebilecek kompakt boyutlardaki cihazları seçmeniz önerilir. Bu tür sistemlerin ek bir avantajı varlığıdır çek valfler  neredeyse her düğümde, egzoz havasının odalara geri dönmemesi sayesinde ve bağlantısız ekipmanda hava girişi yapılmamıştır.

www.alfavent.com.tr
0312 394 25 89
0552 717 65 52 
info@alfavent.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

RADYAL FAN HESAPLAMA Fanlar pompalar gibi, fakat pompalardan farklı olarak sıvı yerine havanın veya gazın basınçlandırılarak aktarılmas...